Objecten roteren

Er zijn verschillende manieren om objecten te roteren. Gebruik het gereedschap Roteer om een object of een duplicaat van een object met de muis te roteren. Gebruik de verschillende Roteer-commando’s om een object te roteren door een vooraf ingestelde rotatie te kiezen of een rotatie op maat in te geven.

Tip: Bepaalde objecten zoals rechthoeken, afgeronde rechthoeken, ovalen, bitmaps, afbeeldingen en tekst, kan je roteren met behulp van de methode Eén object van het Selectie-gereedschap. Activeer hiervoor het Selectiegereedschap en houd de alt-toets (Windows) of option-toets (Mac) ingedrukt terwijl je een controlepunt versleept.

Roteer (gereedschap)

Voorgedefinieerde rotatiehoeken

Rotatie op maat

Rotatie op maat voor 3D-objecten

Rotatie 3D-objecten ongedaan maken